Over mij

Mijn naam is Daphne Helena (1989) en ik ben een creatieve en intuïtieve vrouw. Altijd al heb ik interesse gehad in mijn medemens en in het ontwikkelen van mijzelf. Van huis uit kwam ik in aanraking met spiritualiteit en zelfontwikkeling.

 

Begin 2014 heb ik de opleiding HBO Kunstzinnige Therapie (tegenwoordig vaktherapie AG) aan de Hogeschool Leiden succesvol afgerond. Tijdens en na mijn studie kwam ik te werken binnen verschillende instellingen in Den Haag. Hier heb ik ervaring opgedaan met bijzondere doelgroepen als Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), dementie, Syndroom van Korsakov en palliatieve zorg. Pittig, maar juist deze bijzondere volwassen doelgroepen gingen mij 'natuurlijk' af. Daarnaast startte ik begin 2016 mijn eigen praktijk Kleur & Verbinding in Den Haag. Hier ontving ik voornamelijk twintigers en dertigers met o.a. burn-out klachten, angstklachten, stress en vermoeidheid.

 

Naast creatief werken heb ik mijn hele leven al liefde voor dans en het lichaam. Dit wilde ik dan ook graag naar mijn praktijk vertalen. Ik volgde in 2017 de nascholing Lichaamsgerichte Kunstzinnige Therapie. Hierbij gebruik ik geleide meditatie en visualisatie gecombineerd met beeldend werken. Dit zodat je aan de slag kunt gaan met wat er in jou leeft! Deze combinatie is tijdens sessies zo’n meerwaarde gebleken, dat ik hier erg enthousiast over ben en het steeds vaker inzet. 

 

Het mooie van een eigen praktijk voeren is dat deze vloeiend en als vanzelf mee beweegt met mij en mijn ontwikkeling. Al een tijdje ben ik mij ook weer meer aan het verdiepen in lichaamsgericht werken, specifiek voor vrouwen. Het precieze hoe en wat moet zich nog vormen, maar de vertaalslag naar Kleur & Verbinding zal zeker gemaakt gaan worden en het belooft mooi te worden!

 

Naast begeleiding geven en dansen, maak ik ook graag mooie en persoonlijk afgestemde tekeningen of presentjes. Ook verzamel ik veren die ik buiten tegen kom, heb ik best wat edelstenen en neem ik al jaren bij elk bezoek aan het strand een schelpje (of tien) mee. Deze voeg ik dan weer toe aan de presentjes of krijgen een mooi plekje ter inspiratie in mijn praktijk. 

 

Sinds oktober 2019 ben ik woonachtig in Ter Apelkanaal, regio zuid-oost Groningen. Vanuit deze rustige en nieuwe omgeving met veel natuur, zal Kleur & Verbinding vanaf voorjaar 2020 opnieuw gaan opbouwen. 

 

Je bent van harte welkom om kennis te komen maken!