Over mij

Mijn naam is Daphne Helena (1989) en ik ben een creatieve en intuïtieve vrouw. Altijd al heb ik interesse gehad in mijn medemens en in het ontwikkelen van mijzelf. Van huis uit kwam ik in aanraking met spiritualiteit en zelfontwikkeling.

 

Begin 2014 heb ik de opleiding HBO Kunstzinnige Therapie (tegenwoordig Vaktherapie AG) aan de Hogeschool Leiden succesvol afgerond. Tijdens en na mijn studie kwam ik te werken binnen verschillende instellingen in Den Haag. Hier heb ik ervaring opgedaan met bijzondere doelgroepen als Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), dementie, Syndroom van Korsakov en palliatieve zorg. Pittig, maar juist deze bijzondere volwassen doelgroepen gingen mij 'natuurlijk' af. Daarnaast startte ik begin 2016 mijn eigen praktijk Kleur & Verbinding in Den Haag. Hier ontving ik voornamelijk twintigers en dertigers met o.a. burn-out klachten, angstklachten, stress en vermoeidheid.

 

Naast creatief werken heb ik mijn hele leven al liefde voor dans en het lichaam. Dit wilde ik dan ook graag naar mijn praktijk vertalen. Ik volgde in 2017 de nascholing Lichaamsgerichte Kunstzinnige Therapie. Hierbij gebruik ik geleide meditatie en visualisatie gecombineerd met beeldend werken. Dit zodat je aan de slag kunt gaan met wat er in jou leeft, jouw innerlijke wijsheid! Deze combinatie is tijdens sessies zo’n meerwaarde gebleken, dat ik hier nog altijd erg enthousiast over ben.

 

Het mooie van een eigen praktijk voeren is dat deze vloeiend en als vanzelf mee beweegt met mij en mijn ontwikkeling. Al een tijdje ben ik mij ook weer meer aan het verdiepen in lichaamsgericht werken, specifiek voor vrouwen. De eerste stappen richting integratie binnen Kleur & Verbinding zijn al gezet. Binnen aanzienlijke tijd zal ik met dit stukje vrouwenwerk verder gaan met mijn eigen namen: Daphne Helena. Dit omdat het werk wat ik doe zo nóg dichter bij mij staat en nóg authentieker zal zijn. Het belooft mooi te worden!

 

Je bent van harte welkom!

 

Daphne Helena